Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en eventueel het harde stukje uit de achterkant ( dit gaat goed met een kleine appelboor). Kook de witlof in ruim kokend water met zout in 5-8 min beetgaar. Laat de stronkjes goed uitlekken op een doek (bewaar het kookvocht). Rol elk stronkje in een plak ham en vervolgens in een plak kaas. Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal. Breng de slagroom met 2 dl kookvocht van de witlof aan de kook, roer de mosterd en de geraspte kaas erdoor en laat de kaas smelten in de saus. Roer de maïzena los met 1-2 el water en roer dit door de saus tot deze licht gaat binden. Schenk de saus over de rolletjes en gratineer de rolletjes circa 15 min in een hete oven op 200 graden.
Lekker met kleine gekookte aardappeltjes.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |